Mainos

Amnesty: Kreikassa rasistisia hyökkäyksiä ja turvapaikanhakijoiden pidätyksiä

Kreikka ei ole onnistunut turvaamaan turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisten oikeuksia, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International raportissaan. Järjestön mukaan tilanne alkaa muistuttaa humanitaarista kriisiä.

Vuosittain kymmenet tuhannet paperittomat siirtolaiset Lähi-idästä, Aasiasta ja Afrikasta ylittävät Kreikan ja Turkin välisen rajan päästäkseen EU:n alueelle.

Amnestyn Suomen osaston toiminnanjohtajan Frank Johanssonin mukaan Kreikka ei pysty turvaamaan edes maahantulijoiden perustarpeita, kuten turvallisuutta ja majoitusta. Johansson kertoo, että tilannetta vaikeuttavat entisestään muun muassa syvä talouskriisi ja kasvava ulkomaalaisvihamielisyys. Vaikka tilanne Kreikassa on nyt vaikea, Amnestyn mukaan sillä ei voi selittää niitä esteitä, joita maahantulijat kohtaavat yrittäessään rekisteröityä turvapaikanhakijoiksi.

Amnestyn mukaan Kreikan viranomaiset jatkavat järjestelmällisesti turvapaikanhakijoiden ja paperittomien siirtolaisten pidätyksiä kansainvälisten oikeusnormien vastaisesti. Johanssonin mukaan Kreikan on varmistettava, että pidätykset ovat viimeinen vaihtoehto ja että lasten säilöönotto lopetetaan.

Amnestyn mukaan rasistiset hyökkäykset ulkomaalaisia vastaan ovat lisääntyneet Kreikassa merkittävästi tänä vuonna, ja niistä on raportoitu lähes päivittäin kesästä lähtien.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.