Mainos

Amnesty: Kiinassa eniten teloituksia

Kiinassa teloitettiin viime vuonna enemmän ihmisiä kuin muissa maailman maissa yhteensä. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin raportin mukaan Kiinassa teloitettiin viime vuonna lähes 2000 ihmistä.

Seuraavaksi eniten teloituksia suoritettiin Iranissa, missä teloitettiin viime vuonna noin 140 ihmistä. Teloitukset vähenivät Kiinassa viime vuonna yli puolella vuoden 1996 luvuista. Amnesty Internationalin mukaan kyse ei kuitenkaan ole varsinaisesta laskusuunnasta, sillä vuonna 1996 Kiinassa aloitettiin kovaotteinen rikosten vastainen kampanja, mikä lisäsi teloituksia merkittävästi.

Räikeitä ihmisoikeusrikkomuksia Lähi-idässä

Amnesty International raportoi myös lukuisista ihmisoikeusloukkauksista Palestiinan itsehallintoalueella. Amnestyn mukaan Israelin turvallisuusjoukot ovat viimeisten viiden vuoden aikana pidättäneet yli 10000 palestiinalaista, joista monia on kidutettu rutiininomaisesti kuulusteluissa. Israelin korkein oikeus on hyväksynyt ja laillistanut kidutuksen.

Palestiinan itsehallintoviranomaiset ovat puolestaan pidättäneet satoja rauhanprosessia vastustavia palestiinalaisia ilman syytteitä tai oikeudenkäyntiä. Pidätettyjä on kidutettu ja ainakin 20 on kuollut poliisin huostassa.

Amnesty toteaa myös, että Yhdysvallat ja muut rauhanprosessia tukevat maat ovat rohkaisseet ihmisoikeusrikkomuksiin. Järjestö korostaa, että ellei ihmisoikeuksia alueella kunnioiteta, on koko rauhanprosessi tuhoon tuomittu.
(MTV3-AFP-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.