Mainos

Amnesty: Kiina kiristää otteitaan olympialaisten takia

Raportin mukaan ihmisiä on pakotettu jättämään kotinsa olympialaisten rakennushankkeiden vuoksi. Amnesty vaatiikin olympiakomiteaa puuttumaan tilanteeseen.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International syyttää Kiinaa ihmisoikeuksien polkemisesta ensi vuoden olympialaisten perusteella. Järjestön tänään julkaiseman raportin mukaan ihmisoikeusrikokset ovat lisääntyneet Kiinassa kisojen lähestyessä.

Raportti kertoo, kuinka ihmisiä on pakotettu jättämään kotinsa olympialaisten rakennushankkeiden vuoksi. Monia häädöistä valittaneita on pidätetty.

Amnestyn mukaan olympiakaupunki Pekingissä ihmisiä on vangittu jopa neljäksi vuodeksi ilman oikeudenkäyntiä. Lisäksi useita Kiinan hallinnon vastustajia on asetettu kotiarestiin.

Amnesty kritisoi myös Kiinan kiristyvää otetta maan viestimistä. Aiemmin Kiina lupasi turvata niin kotimaiselle kuin ulkomaisellekin medialle täyden toimintavapauden kisojen aikana.

Amnesty vaatii Kansainvälistä olympiakomiteaa puuttumaan Kiinan tilanteeseen. KOK ei ole vielä kommentoinut järjestön raporttia.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.