Amnesty: Irakilaisnaisten asema yhä vaikea

Irakin naisten asema on ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan yhtä heikko kuin Saddam Husseinin aikana. Järjestön raportissa kerrotaan Yhdysvaltain sotilaiden pahoinpidelleen ja ehkä raiskanneen irakilaisnaisia.

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan Irakin naisten asema on edelleen yhtä heikko kuin Saddam Husseinin valtakaudella. Amnesty Internationalin julkaiseman raportin mukaan maassa jatkuva sekasorto ja väkivalta vaikeuttavat erityisesti naisten työntekoa ja opiskelua.

Raportissa kerrotaan lisäksi Yhdysvaltain sotilaiden pahoinpidelleen, mahdollisesti raiskanneen pidätettyjä irakilaisnaisia. Yhdysvaltain puolustusministeriö on ilmoittanut olevansa valmis tutkimaan, pitävätkö syytökset paikkansa.

Amnesty syyttää myös kapinallistaistelijoita naisvaikuttajien uhkailusta ja naisten oikeuksien polkemisesta. Järjestö patistaa Irakin väliaikaista parlamenttia luokittelemaan niin sanotut kunniamurhat murhiksi, ryhtymään toimiin kotiväkivaltaa vastaan ja pitämään huolta, että naisiin kohdistuvista rikoksista myös rangaistaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat