Mainos

Ammuskelun aiheuttaneet puut olivat Israelin puolella

Eilisen Israelin ja Libanonin rajalla käydyn tulitaistelun jälkeen molemmat valtiot ovat syyttäneet toisiaan tapauksen lietsomisesta. Rajalla käydyssä ammuskelussa kuoli kolme libanonilaista ja yksi israelilainen.

Israelin rajapartio oli ryhtynyt kaatamaan raja-alueelta puita, jotka ilmeisesti estivät näkyvyyttä Libanonin suuntaan. Libanonin mukaan libanonilaissotilaat olivat avanneet tulen rajapartiota vastaan sen jälkeen kun israelilaiset olivat ylittäneet rajan. Israel oli vastannut tulitukseen. Israelin mukaan puut olivat kuitenkin Israelin puolella rajaa. Alueella toimiva YK:n rauhanturvajoukko UNIFIL vahvisti tiedon, jonka mukaan puut olivat Israelin puolella.

Libanonilaisupseeri ei ehkä totellut esimiehiään

Israelin puolustusministeri Ehud Barak piti tapausta Libanonin provokaationa, mutta uskoi kuitenkin, että kyseessä on pelkkä yksittäistapaus.

- Se oli vakava provokaatio ja reagoimme harkitusti. Toivon ettei tilanne enää pahennu. Toivottavasti meillä on rauhallinen kesä ja asiat palaavat pian normaaliksi, Barak muotoili.

Israelin armeijan sotakirjeenvaihtajien mukaan tapaus johtui radikaalista libanonilaisupseerista, joka ei toiminut esimiestensä ohjeiden mukaan.

Israelin armeija palasi tänään tapahtumapaikalle, ja suoritti kesken jääneen puunkaatourakan loppuun.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.