Ammattiraivarin vinkeillä tavarakaaos kuriin

Tuntuuko sinustakin siltä, että tavaraa tursuaa ovista ja ikkunoista? Ammattiraivari, eli Professional Organizer Maria Laitinen neuvoo, miten saat kotisi hallintaan.

Ammattiraivari Maria Laitisen tavallisin asiakas on ihminen, jonka elämästä tavara on ottanut niskalenkin. Hänen tehtävänään on auttaa asiakasta käymään kaikki kodin esineet läpi ja selvittämään, mitä hän oikeasti tarvitsee.

– Aloitamme urakan yleensä peränurkasta, kuten kellarikomerosta tai autotallista, joissa on eniten käyttämätöntä ja turhaa tavaraa. Sen jälkeen kaapeista saa vietyä tavaraa varastoon, ja pöydällä lojuvat esineet saa siirrettyä kaappeihin.

Minkälaista turhaa tavaraa asiakkailta sitten löytyy?

– Tämä neuvo naurattaa minua joka kerta, mutta laittakaa roskat roskikseen! Kaapeista löytyy rikkinäisiä sukahousuja, elektroniikkaromua ja kuluneita t-paitoja. Moni säästää esimerkiksi vanhoja pahvilaatikoita tulevia jouluja varten, jotta voi paketoida niihin lahjojaan. Myös vanhojen lehtien säästäminen on suosittua, mutta ne vievät yllättävän paljon tilaa.

Usein Laitisen asiakkailta vain yksinkertaisesti löytyy liikaa kaikkea: liikaa kenkiä, liikaa leluja, liikaa kirjoja ja liikaa astioita.

– Esimerkiksi kahden ihmisen taloudessa saattaa olla sata aluslakanaa, osa niistä joutaa varmasti kierrätykseen.

Ammattiraivari kehottaa viemään tavaroita rohkeasti kierrätykseen, sillä käyttämättömiä esineitä on turha säästää sillä ajatuksella, että niitä saattaa joskus tarvita.

– Jos esimerkiksi säästää mehulinkoa, mutta ei koskaan käytä sitä, sen voi huoletta viedä kirpputorille. Tarvittaessa lingon saa käytettynä ostettua muutamalla eurolla.

Maria Laitinen laskuttaa yhdeltä tunnilta 52 euroa ja vähimmäistuntimäärä on kaksi. Ammattiraivarin avusta saat myös kotitalousvähennyksen. Tarjolla on myös erillinen tilantuoja-paketti, joka sisältää kuusi tuntia työtä ja matkat kehä kolmosen sisäpuolelle. Paketin hinta on 299 euroa.

Kuvat: Shutterstock

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja