Mainos

Ammattimainen viinaralli toi ehdollista vankeutta Jyväskylässä

Keskisuomalainen mies on tuomittu kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ammattimaisesta alkoholin välittämisestä tutuilleen.

Jyväskylän käräjäoikeuden mukaan vuonna 1952 syntynyt mies oli välittänyt alkoholia ammattimaisesti ainakin viiden vuoden ajan. Syyttäjän mukaan ammattimaisuudesta kielivät varsin suuri myydyn alkoholin määrä, vakiintuneet myyntitavat sekä miehen vakiintunut asiakaspiiri. Oikeus myös katsoi myynnistä tulleen miehelle säännöllisiä tuloja.

Mies tuomittiin korvaamaan valtiolle 30 000 euroa myydyn alkoholin arvosta sekä hänen myynnistä saamastaan hyödystä.

Myi enimmillään 360 pulloa viinaa

Syytteen mukaan mies myi joko laillisesti tai laittomasti hankkimiaan alkoholijuomia ainakin 36 000 euron edestä. Enimmillään yhdelle asiakkaalle kulkeutui 360 pulloa kirkasta viinaa.

Suurimmillaan yhdelle asiakkaalle myydyt viinamäärät kohosivat yli 13 000 euroon. Kirkkaiden lisäksi mies välitti syyttäjän mukaan myös viiniä ja olutta.

Alkoholia mies oli syytteen mukaan säilyttänyt asunnossaan tai autossaan. Poliisi löysikin muuramelaisen miehen asunnosta huomattavan määrän alkoholipulloja, muun muassa Venäläistä ja Volganaya Vodkaa sekä Talu Viinejä ja kahvilikööriä.

Takavarikoidut juomat mies menetti käräjäoikeuden päätöksellä valtiolle.

Kiisti jyrkästi myyneensä

Mies kiisti syyttäjän mukaan oikeudessa jyrkästi myyneensä ainuttakaan alkoholipulloa. Asunnosta löytyneet alkoholimäärät hän oli oman kertomansa mukaan saanut ystävältään kiitoksena tai palkkana työsuorituksesta.

Miehen kanssa samalla paikkakunnalla asuvat kuusi ostajaa todistivat oikeudessa kuitenkin päinvastaista.

Vastaavansuuruisia alkoholin välittämistapauksia tulee syyttäjän mukaan oikeudessa eteen vain harvoin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.