Mainos

Ammattimainen rikollisryhmä tehtaili asuntomurtoja ympäri Suomea

Poliisi tutkii laajaa romanialaisten miesten tekemää asuntomurtosarjaa.

Poliisi on ottanut kiinni kolme miestä, joiden epäillään tehneen elokuun alussa useita asuntomurtoja ja maksuvälinepetoksia. Poliisille on tehty rikossarjasta jo viisitoista rikosilmoitusta. Lisäksi poliisi selvittää miesten osuutta muihin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa tehtyihin asuntomurtoihin.

Poliisin tietojen mukaan miehet tulivat elokuun alussa Ruotsista laivalla Turkuun, mistä he jatkoivat autolla Helsinkiin. Tämän jälkeen miehet ajoivat E75-tietä Ouluun ja tekivät matkan aikana murtoja muun muassa Mäntsälässä ja Viitasaarella. Murron yhteydessä anastettua luottokorttia käytettiin erilaisten ostosten tekemiseen matkan aikana.

Oulusta seurueen tiedetään matkanneen Tornion kautta Ruotsiin ja palanneen sieltä heti seuraavana päivänä Suomeen. Suomessa seurueen matka jatkui Rovaniemen ja Kittilän kautta Kilpisjärvelle ja sieltä edelleen Norjaan. Matkalla seurueen epäillään tehtailleen useita asuntomurtoja Pohjois-Suomessa.

Miesten tiedetään liikkuneen Bulgarian rekisterikilvissä olleella harmaalla Renault Scenic -merkkisellä henkilöautolla.

Saalis myytäväksi Romaniaan

Poliisin mukaan miesten toiminta on ollut ammattimaista ja hyvin organisoitua. Ryhmällä on ollut selkeä johtaja ja ennalta laadittu toimintasuunnitelma. Jokaisella miehellä on ollut oma tehtävä ja asema organisaatiossa. Ryhmäjohtaja johti ryhmän muita jäseniä ja päätti rikosten kohteista sekä anastettavasta omaisuudesta.

Saaliiksi miehille kelpasi helposti kannettava omaisuus kuten kultakorut, käteinen raha, matkapuhelimet, savukkeet ja alkoholi. Miesten tiedetään kuljettaneen saaliin Norjan ja Keski-Euroopan kautta Romaniaan, missä se on myyty edelleen muutaman sadan euron hintaan.

Poliisi otti miehet kiinni 19. elokuuta, kun he olivat tulleet Tukholmasta laivalla Turkuun ja sieltä edelleen Helsinkiin.

Yksi tekijöistä on vielä kateissa ja hänet on etsintäkuulutettu. Yksi kiinniotetuista on päästetty vapaaksi eikä häntä enää epäillä osallisuudesta tutkittavana oleviin rikoksiin.

Toiminnan motiiviksi miehet ovat kertoneet kotimaassa vallitsevan työttömyyden ja köyhät elinolosuhteet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.