Mainos

Ammattiliittojen kina jatkuu

SAK-laiset Metalliliitto sekä Auto- ja Kuljetusalan liitto ovat sanasodassa keskenään kevään tulokierroksen tapahtumista.

Metalliliiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh arvosteli viimeksi eilen mm. kuljetusalan tuloratkaisun sisältöä. Hän antoi ymmärtää, että eräiden alojen ansiokehitystakuut saattavat vaarantaa jopa kaavaillun tupo-ratkaisun. AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen pitää arvostelua äärimmäisen omituisena. Hänen mielestään Metalliliiton ei pitäisi ryhtyä vaikeuttamaan toisten ammattiliittojen edunvalvontaa.

-Jos suuren teollisuusliiton edustajat tosissaan luulevat, ettei työnantaja osaa omasta puolestaan pitää huolta palkanmaksuvarassa pysyttäytymisestä, on käsitys todellisuudesta pahasti vinksahtanut. Työnantajapuoli ei tarvitse edunvalvojikseen enää paimenia ammattiliitoista, Lehikoinen kärjistää kannanotossaan.

Vaikka Lundh syytti ratkaisusta vain työnantajaa ja valtakunnansovittelijaa, sai arvostelu karvat pystyyn myös AKT:ssä. Puheenjohtaja Kauko Lehikoisen mielestä valtakunnansovittelija Juhani Saloniusta on haukuttu asiattomasti ja hän sanookin, että Lundh tai ylipäätään Metallityöväenliitto
ei ole tutustunut tarpeeksi hyvin tupo-ratkaisun sisältöön.

SAK:n mahtiliittojen sanasota riehuu kiusalliseen aikaan, sillä uuden tupo-ratkaisun pohjustus alkanee jo vappupuheissa. Kiistaa yritetäänkin varmasti sovitella jo seuraavassa SAK:n hallituksen kokouksessa, vajaan parin viikon kuluttua.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.