Ammattiliitot uhkaavat yleislakolla Ranskassa

Työlakiuudistus on saanut erityisesti nuoret ja opiskelijat toistuvasti kaduille osoittamaan sitä vastaan mieltään. Eilen sadattuhannet ihmiset osoittivat mieltään ympäri Ranskaa järjestetyissä mielenosoituksissa.

Ranskan vaikutusvaltaiset ammattiliitot uhkaavat järjestää maahan yleislakon, jos hallitus ei peräänny työlakiuudistuksesta syntyneessä kiistassa. Ammattiliittojohtajat ja opiskelijoiden edustajat ovat antaneet pääministeri Dominique de Villepinille huomiseen asti aikaa kumota ajamansa uudistus.

Työlakiuudistus on saanut erityisesti nuoret ja opiskelijat toistuvasti kaduille osoittamaan sitä vastaan mieltään. Eilen ympäri Ranskaa järjestettyihin mielenosoituksiin osallistui satojatuhansia ihmisiä.

Uudistus heikentää nuorten työehtoja. Uudistuksen mukaan työantaja voi sanoa alle 26-vuotiaan työntekijän irti koska tahansa ilman syytä kahden vuoden koeajan aikana. Pääministerin mukaan uudella lailla parannetaan nuorisotyöllisyyttä. Arvostelijoiden mielestä se riistää työntekijöitä ja rikkoo työläisten oikeuksia.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat