Mainos

Ammattiliitoilla maltilliset palkkatoiveet

Ammattiliitot valmistelevat parhaillaan liittokierroksen vaatimuslistoja. Palkankorotusodotukset pidetään vielä visusti salassa - ne löydään lukkoon marras-joulukuun tietämissä. Huomenta Suomen selvityksen mukaan palkkaodotukset vaihtelevat kahdesta kolmesta prosentista yli viiteen. Edellisellä liittokierroksella neljä vuotta sitten korotukset vaihtelivat kolmesta kymmeneen prosenttiin.

Huomenta Suomen kyselyssä oli mukana kolme keskusjärjestöä. Yksikään järjestöistä ei halua puhua tarkoista luvuista mutta suuntaa-antavia lukuja on jo mietitty.

STTK

Toimihenkilökeskusjärjestö Sttk:ssa arvioidaan parhaillaan tulopoliittisen selvitystoimikunnan parin prosentin suositusta palkkalinjaksi. Terveydenhoitoalan Tehy havittelee kuitenkin lähes viiden prosentin korotustasoa.

SAK

SAK:n liitoista kemia on väläyttänyt viiden prosentin korotustasoa - paperi-, elintarvike- ja sähköliitto ovat myös puhuneet reiluista korotuksista. Metallin puheenjohtaja Per-Erik Lundh on esittänyt arviona, että liittokierroksen yleinen linja voisi asettua 3-4 prosentin kustannusvaikutukselle.

AKAVA

Akavan liitot eivät tässä vaiheessa puhu numeroista mitään, vaan haluavat kiinnittää enemmän huomiota esim. työssä jaksamiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.