Mainos

Ammattilaisnyrkkeilijä otti kantaa katuväkivaltaan – haastoi muut mukaan

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius ottaa kantaa viime aikoina Suomea kohahduttaneeseen katuväkivaltaan Youtube-videollaan.

– Oon kuullut, että isoissa jengeissä lyödään tuntemattomia, ei valmiita ihmisiä. Se on herättänyt minussa pettymystä ja jopa vihaa sitä tekoa kohtaan, Helenius toteaa videolla. 

Helenius kertoo myös joutuneensa itsekin katuväkivallan kohteeksi Helsingissä muutamia vuosia sitten. 

– Mulle sattui eräitä vuosia sitten samanlainen tapaus Helsingin keskustassa. Juttelin veljeni ja tyttöystäväni kanssa ja yhtäkkiä tuli isku. Se tuli suoraan leukaperiin ja lyöjä jäi nyrkit kohottettuina odottamaan. Minä tuijotin yllättyneenä ja sitten mies lähti juoksemaan, koska huomasi, että iskulla ei ollut mitään tehoa. 

– Voin vain kuvitella, jos paikalla olisi ollut joku, joka ei ole treenannut nyrkkeilyä, eikä olisi ollut valmis tuollaiseen tilanteeseen, niin miten pahasti olisi voinut käydä. 

Helenius mainitsee videossaan useasti, että väkivalta ei kuulu kadulle. 

– Luulen,että se on itseluottamuksen pulaa. Me joudutaan liittymään jengiin, jotta uskalletaan tehdä tuollaista ja sitten on kaverit tyytyväisiä kun tehdään tuollaista tyhmyyttä. Monesti tuollaisissa jengeissä halutaan hyväksyntää. Tunnen monta, jotka on selvinnyt siitä siten, että ne on tullut treenaamaan, käynyt salilla, niin kuin se sinne kuuluukin. Se kuuluu pelkästään sinne saliin. 

Helenius kannustaa videossa nuoria salille. 

– Jos luulet olevasi kova, niin taistele kehässä, älä kadulla. Tulkaa salille kokeilemaan teidän kovuutta. Mä voisin tehdä teistä oikeita nyrkkeilijöitä. 

Eilen julkaistussa videossa Robert Helenius myös haastaa muut nyrkkeilijät taistelemaan katuväkivaltaa vastaan.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.