Mainos

Ammattikorkeakoulut vakiinnuttivat paikkansa

Ammattikorkeakoulut ovat tuoreen raportin mukaan vakiinnuttaneet asemansa koulutusväylänä. Niistä valmistuneet opiskelijat ovat myös työllistyneet suunnilleen yhtä hyvin kuin yliopistotutkinnon suorittaneet.

Vuonna 1996 ammattikorkeakouluihin pyrkijöitä oli 87 000 eli kaksi kertaa niin paljon kuin edellisenä vuonna. Opiskelemaan pääsi heistä 22 prosenttia, kun edellisvuonna sisäänpääsyprosentti oli 27. Ammattikorkeakouluopiskelijoita oli lukuvuonna 1996-97 kaikkiaan 44 300, ja tutkinnon suoritti runsaat 4800 opiskelijaa. Raportin mukaan ammattikorkeakoulujen opettajien koulutustaso on paranemassa ja opetusmenetelmät monipuolistumassa.

Kokeilu lisäsi tavoitteellisuutta

Raportti ammattikorkeakoulujen sekä nuorisoasteen koulutuskokeiluiden lukuvuodesta 1996-97 kertoo lisäksi, että nuorisoasteen opinto-ohjelmat ovat monipuolistuneet ja opiskelun tavoitteellisuus on lisääntynyt. Viisivuotisen kokeilun aikana mukana olleet lukiot ja ammattioppilaitokset ovat työskennelleet yhdessä niin, että nuoret ovat voineet samaan aikaan suorittaa sekä ylioppilastutkinnon että ammatillisen tutkinnon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.