Mainos

Ammattikorkeakoulujen uudet opiskelijat valittu

Valtaosa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa hyväksytyistä uusista opiskelijoista saa hyväksymiskirjeen tällä tai ensi viikolla. Koulun on ilmoitettava hyväksymisestä hakijalle viimeistään ensi viikon perjantaina.

Ammattikorkeakouluihin haki yhteishaussa reilut 65 000 henkilöä. Opiskelijoita otettiin noin 24 000, eli 37 prosenttia hakijoista sai opiskelupaikan.

Suosituin hakuala oli sosiaali- ja terveysala, johon oli lähes 17 000 hakijaa. Sosiaali- ja terveysalalta opiskelupaikan sai hakeneista lähes joka kolmas. Seuraavaksi eniten haettiin tekniikan ja liikenteen aloille sekä hallinnon ja kaupan koulutukseen. Tekniikan ja liikenteen koulutusalalle hakeneista reilut 60 prosenttia sai paikan. Hallinnon ja kaupan hakijoista paikka löytyi noin 40 prosentille.

Suhteellisesti vaikeinta oli päästä humanistiselle ja kulttuurialalle, jossa koulutetaan esimerkiksi liikunnanohjaajia ja viittomakielen tulkkeja. Hakijoista noin 20 prosenttia sai opiskelupaikan.

Tiedekorkeakoulujen opiskelijavalinnat eivät sen sijaan ole vielä kaikki selvillä. Yliopistojen ja korkeakoulujen on julkistettava valintansa viimeistään 19. heinäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.