Mainos

Ammattikorkeakoulujen hakijamäärä kasvoi

Ammattikorkeakouluihin hakeneiden määrä nousi viime vuodesta noin kahdella tuhannella. Tämän kevään yhteishaussa ammattikorkeakouluihin pyrki reilut 68 000 nuorta, joista opiskelupaikan sai noin joka kolmas. Opistoasteen koulutukseen ei sen sijaan oteta enää tänä vuonna opiskelijoita.

Opiskelijoiden suosikkialat säilyttivät asemansa. Eniten kiinnostivat jälleen hallinnon ja kaupan, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan ja liikenteen koulutus. Näille aloille on myös eniten aloituspaikkoja. Opiskelupaikan saaminen on perinteisesti ollut vaikeinta kulttuurialalla sekä humanistisella ja opetusalalla. Tänä vuonna kulttuurialalle pääsi opiskelemaan joka kuudes ja humanistiselle ja opetusalalle joka seitsemäs hakija. Eniten kiinnostivat viestinnän ja kuvataiteen opetus. Myös liikunnan suosio säilyi vahvana.

Jokaiselle vain yksi opiskelupaikka

Ammattikorkeakoulut julkaisevat opiskelijavalinnan tulokset viimeistään heinäkuun 23. päivä. Osa oppilaitoksista varautuu peruutuksiin tarjoamalla opiskelupaikkoja todellista aloituspaikkamäärää suuremmalle hakijajoukolle. Ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin hyväksytty opiskelija voi lukuvuoden 1999-2000 opiskelijavalinnoista alkaen ottaa samana lukuvuonna vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Uudella säännöksellä pyritään turvaamaan opiskelupaikka mahdollisimman monelle hakijalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.