Mainos

Ammattikalastajien saalis väheni

Ammattikalastajat saivat viime vuonna merialueilta edellisvuotista vähemmän saalista. Ennakkotiedon mukaan vuonna -98 kalaa saatiin 112 miljoonaa kiloa, mikä on noin 6 miljoonaa kiloa vähemmän kuin edellisvuonna.

Tähän saakka ammattikalastajien meriltä saama saalis on ollut nousussa koko 90-luvun. Viimevuotisesta vähenemisestä huolimatta saatu saalis oli huomattavasti suurempi kuin 80-luvulla ja sitä aiemmin saadut kalansaaliit.

Tiedot perustuvat Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen laatimaan ennakkoarvioon. Lopullinen saalistilasto ilmestyy kesäkuussa. Tärkein merialueen saaliskala on edelleen silakka. Ennakkotiedon mukaan silakkasaalis kuitenkin pieneni edellisvuoden lukuihin verrattuna noin 10 miljoonaa kiloa. Nyt silakkaa nousi 80 miljoonaa kiloa.

Kiloissa mitattuna merialueiden toiseksi tärkein saaliskala oli kilohaili. Ennakkoarvion mukaan kilohailia kalastettiin viime vuonna 26 miljoonaa kiloa eli 5 miljoonaa kiloa enemmän kuin vuotta aiemmin. Vuoden 1995 saaliisiin verrattuna kilohailia saatiin jopa kuusi kertaa enemmän.

Siikasaalis oli ennakkoarvion mukaan runsas miljoona kiloa, ja myös turskaa ja ahventa saatiin lähes miljoona kiloa kumpaakin. Turskasaalis pieneni jo toisena vuonna peräkkäin. Myös kuha- ja lohisaaliit laskivat edellisestä vuodesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.