Mainos

Ammattikalastajien saaliit kasvoivat

Vaikka merialueella kalastavien ammattikalastajien saaliit kasvoivat viime vuonna 14 miljoonaa kiloa edellisvuodesta, kalastajien ansiot pienenivät, koka monien kalalajien keskihinta laski.

Suomalaisten ammattikalastajien saaliit merialueilla kasvoivat selvästi viime vuonna.

Ammattikalastajat kalastivat viime vuonna 92 miljoonaa kiloa kalaa merialueilta. Kalansaaliin määrä kasvoi edellisvuodesta 14 miljoonaa kiloa. Saalis suureni etenkin Selkämerellä ja Saaristomerellä, kun taas Suomenlahdella saalis jäi ennätyksellisen pieneksi.

Kalansaaliin kasvusta huolimatta sen tuottaja-arvo putosi miljoonaa euroa pienemmäksi kuin edellisenä vuonna. Tuottaja-arvon aleneminen johtui silakan ja monien muidenkin kalalajien keskihinnan laskusta. Silakka oli sekä määrältään että arvoltaan merialueen ammattikalastuksen tärkein laji. Sitä kalastettiin 71 miljoonaa kiloa. Toiseksi eniten kalastettiin kilohailia, 17 miljoonaa kiloa. Molempien lajien saaliit kasvoivat edellisestä vuodesta seitsemän miljoonaa kiloa.

Viime vuoden lopussa Suomessa oli 2392 rekisteröityä merialueen ammattikalastajaa. Noin puolet heistä asuu Varsinais-Suomen ja Pohjanmaan työvoima- ja elinkeinokeskuksen alueella. Tiedot ilmenevät Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen Ammattikalastus merellä 2004-tilastosta

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.