Mainos

Ammattiin opiskelevat elävät alle tonnilla kuussa

Kolme neljästä ammattiin opiskelevasta kustantaa elämisensä alle tuhannella markalla kuussa asumismenojen maksamisen jälkeen. Yhdelle kolmesta jää käteen korkeintaan 500 markkaa, kertoo opiskelijajärjestö Sakin Suomen Gallupilla teettämä kysely.

Ammattiin valmistuva opiskelija ei rahoilla leveile

Runsas neljäsosa kyselyyn vastanneista tunteekin olleensa talousvaikeuksissa viimeksi kuluneen vuoden aikana. Vastaajat arvioivat yleensä, ettei tyydyttävään elintasoon tarvittaisi enempää kuin 1500 mk kuussa. Opiskelijoiden tilanne näyttää huonontuneen, sillä kaksi vuotta sitten vastaavassa kyselyssä vain 15 prosenttia kertoi sinnittelevänsä alle 500 markalla kuussa.

Vastaajat kertoivat myös, että apua haetaan useimmin vanhemmilta. Myös omat säästöt otetaan käyttöön työpaikan etsimistä useammin. Yhteiskunnan pitäisi nuorten mielestä kustantaa opetus ja kouluateriat, mutta matkoista, asumisesta ja oppimateriaaleista he ovat valmiita maksamana osansa.

Raha-asioita lukuunottamatta opiskelijat ovat kyselyn mukaan tyytyväisiä elämäänsä ja opiskeluunsa aina saamaansa opinto-ohjausta myöten. Sakki on ammattiin opiskelevien valtakunnallinen keskusjärjestö. Sen tilaamaan nuorisotutkimukseen vastasi 1214 opiskelijaa 57 oppilaitoksesta eri puolilta maata.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.