Ammattiautoilija järkyttyi Haminan kolarista: Koskaan ei tiedä milloin joku tulee silmille

Eilen tapahtuneen rajun kuolonkolarin selvittely jatkuu tänään. Kotka-Hamina -moottoritiellä tapahtuneen turman syitä ei ole vielä voitu arvioida, sillä tutkinnanjohtaja asetetaan tänään.

Kaksi autoilijaa kuoli varhain eilen aamulla. Syynä oli toisen kuljettajan, nuoren miehen, väärä ajosuunta ja hurja vauhti. Taustalla oli tiettävästi jonkinlainen rakkausdraama.

Poliisi tutkii turmaa muun muassa tahallisena henkirikoksena.

Vironlahtelainen ammattiautoilija myöntää, että tapaus nostaa esille erilaisia pelkoja.

– Näitä kun on tapahtunut jonkin verran nyt viime aikoina, hän sanoo.

– On karmeeta, että kun tuolla tien päällä liikkuu, niin ei tiedä kuka sieltä tulee silmille ja milloin. Olemme tässä työporukassa jutelleet, että ihan hyvin olisi voinut olla itsekin siinä vastaantulijana, se on niin sattumankauppaa. Me ajamme niin paljon, että tuollaiseen joutumiseen meillä on paljon isompi mahdollisuus.

Mitä maailmassa on vikana?

Poliisi uskoo, että nuori mies ajoi eilen tarkoituksella päin vastaantulevaa autoa. Poliisi oli etsinyt nuorta miestä jo aiemmin, koska hänen halustaan ajaa kolari oli tehty ilmoitus. Miestä ei kuitenkaan tavoitettu.

Hän oli ensin yrittänyt ajaa vastaantulevaa autoa päin, joka oli onnistunut väistämään miestä pientareelle.

Poliisin mukaan mies kiihdytti autonsa moottoritien väärällä kaistalla hurjaan 200 kilometrin tuntinopeuteen.

Valtatie seitsemällä, Summan levikkeen kohdalla mies osui lopulta Haminan suunnasta tulleeseen henkilöautoon, jota ajoi työmatkallaan ollut 1960-luvun loppupuolella syntynyt perheellinen mies.

– Tämä tuntuu uskomattomalta, uutinen on Vironlahdella otettu kauhistuneena vastaan, ammattiautoilija sanoo.

– En tiedä, mikä tässä maailmanmenossa nykypäivänä on. Kyllähän näistä voidaan aina jutella, mutta tärkeintä olisi selvittää, miksi tällaista tapahtuu. Ja vielä henkilöautoa päin. Kun ei ole pää kohdallaan, niin ei ajatella sitä, että siinä menee toisenkin henki samalla.

Katso Kymenlaakson poliisilaitoksen rikoskomisarion Timo Kuokkasen kommentit:

Lue myös:

    Uusimmat