Mainos

Amk-jatkotutkinnot vakinaistetaan mahdollisesti ensi vuonna

Jatkotutkintoihin liittyy vielä ratkaisemattomia kysymyksiä - esim. tutkintojen rinnastettavuus.

Luento-opetusta

Ammattikorkeakoulujen jatkotutkintojen vakinaistaminen näyttää etenevän vauhdilla. Opetusministeri Tuula Haataisen mukaan tavoitteena on, että nykyisestä kokeiluvaiheesta siirryttäisiin pysyvään jatkotutkintojen järjestelmään vuonna 2005.

Jatkotutkintoihin liittyy vielä ratkaisemattomia kysymyksiä, joista isoimpia ovat tutkintojen rinnastettavuus ja nimike. Pikaisen aikataulun vuoksi ratkaisuja täytyy kuitenkin tehdä jo tämän vuoden aikana.

Tutkinto kiinnittyisi tiiviisti työelämään ja sen voisi tehdä työn ohella. Tavoitteena on, että joka viides amk-perustutkinnon saavuttanut tekisi myös jatkotutkinnon. Haatainen ei kuitenkaan vielä halua ennakoida, millainen järjestelmä lopulta otetaan käyttöön.

- Jatkotutkinto tulee palvelemaan työelämän asiantuntijatarpeita samalla kun se luo elinikäisen oppimisen tavoitetta palvelevan uuden koulutusmahdollisuuden, Haatainen kuvailee.

Ammattikorkeakoulujen rehtorien neuvosto korostaa, että jatkotutkinnot tulisi rinnastaa ylempään korkeakoulututkintoon. Rehtorien mielestä tutkinnon nimeksi sopisi parhaiten maisteri (amk), koska nimike kuvaisi parhaiten jatkotutkinnon tasoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.