Amin Asikainen: Olen liian pehmeä isä

Ex-nyrkkeilijä Amin Asikainen on sopeutunut hyvin vauva-arkeen. Amin ja Nilüfer Syvämeri saivat pojan noin kaksi viikkoa sitten.

Kesällä naimisiin menneen Aminin ja Nilüferin onni täydentyi marraskuun lopulla, kun perheeseen syntyi terve poika. Pariskunnalla on myös edellisistä liitoistaan lapsia: Aminilla 8-vuotias tytär ja Nilüferillä 3-vuotias tytär. Mustasukkaisuuskohtauksia vanhempien lasten suunnalta ei onneksi ole perheessä kuitenkaan nähty.

– Ihan mukavasti he ovat poikaan reagoineet, mustasukkaisuuden sijaan he suojelevat häntä ja omivat lähes itselleen. Ehkä sekin auttaa, että tuli tosiaan poika. Uusi prinsessa talossa olisi herättänyt helposti enemmän mustasukkaisuutta, Amin miettii.

Raakana nyrkkeilijänä komean uran tehnyt Amin tunnustaa, että kotona esillä on täysin erilainen, miehen pehmeämpi puoli.

– Täytyy myöntää, että olen välillä lapsille vähän liiankin pehmeä, Amin myhäilee.

Amin toivoo, että urheilu olisi pojan elämässä voimakkaasti mukana. Pojasta saattaa kasvaa isän jalanjäljissä myös nyrkkeilijä. Aminin mukaan poika saa itse päättää tulevaisuudestaan, mutta ainakaan isä ei lähtisi estelemään, mikäli hän nyrkkeilystä kiinnostuisi. Mahdollinen valmentajan rooli kuitenkin hirvittää pehmeää Amin-isää.

– Valmennushommissa pitäisi kuitenkin olla niin kova ja pystyä piiskaamaan. Sitä paitsi oman lapsen ottelua seuraaminen kulmasta olisi niin jännittävää, että en tiedä kestäisinkö sitä, Amin miettii.

Omalla kamppailusalillaan nyrkkeilystä kiinnostuneita valmentava Amin ehtii treenien vetämisen ohella viettää aikaa myös kotona lasten kanssa.

– Kyllä lapset ovat mulle ehdottomasti tärkeitä, joten onneksi saan itse järjesteltyä menojani ja töitäni niin, että ehdin viettää aikaa myös kotona, Amin kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat