Mainos

Amfetamiiniliiga salakuljetti huumetta Venäjältä auton renkaissa

Poliisi on paljastanut Lahden seudulla toimineen laajan amfetamiinin välitysketjun.

Lahdessa asuvan pääepäillyn uskotaan järjestäneen Venäjältä Suomeen useita kiloja amfetamiinia ja välittäneen sitä eteenpäin.

- En ole aivan tarkkaa määrää ruvennut laskemaan, koska se koostuu niin monesta osasta. Syyttäjä laskee ne sitten yhteen. Kyse ei kuitenkaan ole kymmenistä kiloista, rikosylikomisario Pekka Sailio Keskusrikospoliisin Kouvolan yksiköstä sanoo.

Sailion mukaan ainakin osa amfetamiinista on salakuljetettu Suomeen auton renkaissa.

Amfetamiini kuljetettiin ensin Lahteen, mistä jakeluorganisaatio levitti sitä Lahden seudun lisäksi muun muassa pääkaupunkiseudulle, Joensuuhun ja Lappeenrantaan. Välitysorganisaatiossa on ollut mukana noin parikymmentä ihmistä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2007 ja 2008 aikana. Poliisi uskoo, että huumetta on tuotu Suomeen tasaisin väliajoin.

Pääepäillyn lisäksi vangittuna on toukokuusta asti ollut toinenkin mies, jota myös epäillään liigan toiminnan organisoinnista. Molemmat miehet ovat vironvenäläisiä, mutta asuvat pysyvästi Suomessa.

Lisäksi tutkinnan aikana on ollut useita ihmisiä pidätettyinä. Osa levitysorganisaatioon kuuluneista on tuomittu jo aikaisemmin juttukokonaisuudessa, jossa tutkittiin vuosina 2006-2007 Suomesta anastettujen perämoottoreiden salakuljetusta Venäjälle. Tutkinnan yhteydessä paljastui, että perämoottoreiden salakuljettajat olivat sekaantuneet myös amfetamiinin välitysliigaan. Epäiltyjen joukossa on sekä suomalaisia että vironvenäläisiä.

Jutun käsittely alkaa ensi maanantaina Lahden käräjäoikeudessa. Välitysorganisaatioon kuuluneita epäillään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista ja kätkemisrikoksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.