Mainos

Amerin ex-hallitukselle sakkoja

Amer-yhtymän entisen hallituksen jäsenet on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa 20 päiväsakon sakkorangaistuksiin arvopaperimarkkinarikkomuksesta. Tuomio tuli Amerin tulostiedottamisesta alkuvuoden 1996 aikana. Käräjäoikeus katsoi Amerin tiedottaneen yhtiön tuloksen heikkenemisestä liian hitaasti.

Kehityksestä kertoneet tulosluvut tulivat hallituksen tietoon jo huhtikuun lopulla pidetyssä kokouksessa, mutta niistä kerrottiin julkisuuteen vasta kesäkuun alussa. Arvopaperilain mukaan pörssiyhtiön on viivytyksettä kerrottava seikoista, joilla on vaikutusta yhtiön osakkeen arvoon.

Käräjäoikeuden mielestä rikkomusta ei voi pitää vähäisenä. Amerin pörssikurssi laski oleellisesti sen jälkeen, kun yhtiö kesäkuussa osavuosikatsauksen yhteydessä varoitti tuloksen heikkenemisestä. Rahoitustarkastus teki Amerin toiminnasta tutkintapyynnön poliisille joulukuussa 1996 ja kihlakunnansyyttäjä päätti syytteen nostamisesta tämän vuoden helmikuussa.

Amer on jo aiemmin saanut pörssin kurinpitolautakunnalta samasta tapauksesta pörssiohjeiden nojalla huomautuksen ja 100 000 markan kurinpitomaksun.

Amer-yhtymän nykyisen hallituksen jäsenistä sakkorangaistukseen tuomittiin Pekka Kainulainen, Tauno Huhtala, Olle Koskinen ja Timo Maasilta ja entisistä silloinen toimitusjohtaja Raimo Taivalkoski ja Timo Peltola. Sakkojen määrät vaihtelevat 6 400 markasta 27 400 markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.