Mainos

Amerin alkuvuosi tappiollinen

Golfliiketoiminnan ongelmat sekä muiden liiketoimintojen kannattavuuden lasku painoivat Amer-yhtymän tuloksen tappiolliseksi alkuvuonna. Tänään julkaistun osavuosikatsauksen mukaan Amerin tappio tammi-huhtikuussa ennen veroja ja satunnaisia eriä oli 116 miljoonaa markkaa. Viime vuonna vastaavana aikana kertyi voittoa 75 miljoonaa markkaa.

Myös liikevaihto supistui. Liikevaihto oli runsaat 1,6 miljardia markkaa, kun vuotta aiemmin se oli runsaat 2,2 miljardia markkaa.

Kuluvan vuoden liikevaihdon arvellaan yltävän nykyisin valuuttakurssein viiteen miljardiin markkaan. Katsauksen mukaan koko vuoden tulos jää tappiolliseksi. Kustannusrakennetta tarkistetaan koko yhtymässä ja etenkin Wilsonissa.

Wilsonin kannattavuus laski viimevuotisesta. Korkean hintaluokan golfmailoja ja -palloja myytiin odotettua vähemmän. Tennisvälinen myynti sen sijaan nousi. Tosin MacGregorin tappiollisuus jatkui.

Sekä autoryhmän että tupakkateollisuuden kannattavuus laski viimevuotisesta. Time/system-yhtiöiden kannattavuus oli suunnitellun mukainen. Yhtymän maksuvalmius säilyi osavuosikatsauksen mukaan hyvänä. Konsernin nettovelka kasvoi neljän kuukauden aikana runsaalla 600 miljoonalla markalla runsaaseen 1,9 miljardiin markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.