Mainos

Amerikkalaisyhtiöille miljardien tappiot turvatoimista

Yhdysvaltain tiukentunut viisumikäytäntö on tullut maksamaan amerikkalaisyrityksille jo 30 miljardia dollaria kahden vuoden aikana.

Yrityksillä on ollut muun muassa vaikeuksia saada maahan ulkomaisia työntekijöitään tai ne ovat menettäneet tilauksia sen takia, etteivät asiakkaat ole saaneet maahantuloviisumia.

Tiedot ilmenevät keskiviikkona julkistetusta kyselystä, jonka oli teettänyt kahdeksan amerikkalaista elinkeinoelämän liittoa.

Arkipäivän vaikeuksia yritykset kohtaavat myös silloin, kun niiden pitäisi kouluttaa ulkomaista henkilökuntaansa. Jos nämä eivät saa viisumia, yhtiön on järjestettävä kurssit muissa maissa.

Kyselyssä tuli ilmi useita vaikeuksia, joihin yritykset ovat joutuneet tiukentuneiden viisumikäytäntöjen takia. Esimerkiksi lentokonevalmistaja Boeing joutui pitämään kuukausikaupalla koneita huoltohallissa, kun sen ulkomaiset asiakkaat eivät saaneet viisumeita lentäjilleen, jotta nämä olisivat voineet noutaa koneet omaan maahansa.

Yhtä huonosti kävi myös kiinalaiselle hiilivoimalavaltuuskunnalle, jonka maahanpääsy evättiin ja isäntäyritys menetti satoja miljoonia dollareita saamatta jääneen tilauksen takia.

Kyselyyn vastanneiden yritysten mukaan erityisen vaikeaa viisumien saanti näyttää olevan kiinalaisille, venäläisille ja intialaisille.

Yhdysvallat kiristi viisumikäytäntöään New Yorkin terrori-iskujen jälkeen lähes kolme vuotta sitten.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.