Mainos

Amerikkalaistutkimus: TV-väkivallan vaikutus näkyy viiveellä

Jos teini-ikäiset katselevat väkivaltaohjelmia televisiossa vaikka vain tunnin päivässä, tämä lisää huomattavasti heidän taipumustaan väkivaltaisuuteen aikuisiässä. Näin kerrotaan uudessa tutkimuksessa, josta kanadalainen lehti The Globe and Mail kertoi tänään.

-Tutkimuksemme viittaavat siihen, että ainakin lasten lasten ollessa kasvuiässä vastuuntuntoisten vanhempien olisi pyrittävä pitämään lasten tv-katselu vähemmässä kuin tunnissa päivässä, sanoo tutkimuksen tekijöihin kuuluva professori Jeffrey Johnson Yhdysvaltalaisesta Columbian yliopistosta.

Useissa aiemmissa tutkimuksissa on arvioitu, että mediaväkivalta vaikuttaisi lapsiin vain lyhyellä aikavälillä. Uudessa tutkimuksessa oli mukana 707 lasta, joita seurattiin vuodesta 1975 vuoteen 1993. Selvin syy-yhteys havaittiin 14-vuotiaiden tv-katselun ja 22-vuotiaana tehtyjen pahoinpitelyjen välillä. Tutkimuksen mukaan 5,7 prosenttia niistä, jotka katselivat kasvuiässä televisiota vähemmän kuin tunnin päivässä, syyllistyi toisen henkilön pahoinpitelyyn. Yli kolme tuntia päivässä televisiota katselevista sen sijaan peräti 25,3 prosenttia syyllistyi samanlaiseen pahoinpitelyyn.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.