Amerikkalaistoimittajan surma järkyttää maailmaa

Kuukausi sitten siepattu amerikkalaistoimittaja, Daniel Pearl on surmattu Pakistanissa. Pearl on nyt viimeisin terrorismisodan uhri.

Toimittaja Daniel Pearl siepattiin Pakistanissa

Wall Street Journal-lehden toimittajan Daniel Pearlin raaka teloitus Pakistanissa on järkyttänyt ympäri maailmaa. Yhdysvaltain presidentti George Bush sanoi murhan vain lujittavan maan päätöstä murskata terrorismi. Kiinassa vieraillut Bush kuvasi tekoa rikolliseksi ja barbaariseksi. Myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan, EU ja useat muut maat ovat ilmaisseet järkytyksensä. Pakistanin presidentti Pervez Musharraf on vannonut hallituksensa ottavansa kiinni jokaisen, joka on sekaantunut Pearlin surmaan.

Muslimimilitanttien ryhmä sieppasi Pearlin Karachissa kuukausi sitten, kun tämän oli määrä tavat pakistanilaisen muslimiliikkeen edustaja. Pearl valmisteli juttua kenkäpommilla amerikkalaisen matkustajakoneen räjäyttämistä yrittäneen brittimiehen John Reidin mahdollisista kytköksistä Osama bin Ladenin al-Qaeda-terroristiverkostoon. Myöhemmin Pearlin sieppaajaksi ilmoittautui ennestään tuntematon Kansallinen liike Pakistanin riippumattomuuden palauttamiseksi -järjestö. Se vaati sähköpostiviestissä mm. Kuubaan vietyjen pakistanilaisvankien vapauttamista.

Yhdysvaltain ja Pakistanin viranomaiset vahvistivat myöhään eilen illalla, että 38-vuotias Daniel Pearl on surmattu. Yhdysvaltain Karachin-konsulaatti oli nähnyt videonauhan, jossa Pearl surmattiin raa´asti sen jälkeen, kun hän vannoi juutalaisuuttaan.

Sieppauksesta epäiltynä on pidätetty useita henkilöitä. Surman ajankohdasta tai paikasta ei ole tietoa eikä Pearlin ruumista ole löydetty.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat