Mainos

Amerikkalaissotilaita syytteeseen murhista Irakissa

Kolme irakilaista murhattiin viime keväänä. Yhdysvaltain joukot ovat löytäneet myös joukkohaudan läheltä Fallujahin kaupunkia.

Yhdysvallat on ilmoittanut syyttävänsä kahta sotilastaan kolmen irakilaisen murhasta.

Murhat tapahtuivat Iskandarijan kaupungissa Bagdadin eteläpuolella huhtikuusta kesäkuuhun ulottuvan ajanjakson aikana. Toista sotilasta syytetään yhdestä murhasta, kun taas toinen sotilas saa syytteet lisäksi kahdesta muusta murhasta.

Sotilaat odottavat oikeudenkäyntiä Kuwaitissa.

Yhdysvaltain joukot kertovat myös löytäneensä joukkohaudan läntisestä Anbarin maakunnasta noin 35 kilometriä etelään Fallujahin kaupungista. Haudasta löytyi nelisenkymmentä ruumista. Ruumiit oli sidottu ja niissä oli jälkiä ampumisesta.

Armeijan mukaan paikallisen asukkaan antama vihje johdatti heidät haudan löytöpaikalle. Ruumiiden henkilöllisyydestä ei heti ollut tietoa.

USA:n hyökkäys ja itsemurhapommittaja tappoivat jopa 50

Irakissa on ollut jälleen verinen päivä. Jopa viitisenkymmentä ihmistä sai surmansa väkivaltaisuuksissa Bagdadissa ja sen lähialueilla.

Badgadissa Yhdysvaltain joukot ottivat rajusti yhteen epäiltyjen vihollistaistelijoiden kanssa itäisessä Sadr Cityn kaupunginosassa. Yhdysvaltain lausunnon mukaan taisteluissa sai surmansa arviolta 26 vihollistaistelijaa.

Lisäksi 17 ihmistä pidätettiin epäiltynä yhteyksistä salaiseen terroristisoluun. Amerikkalaisten mukaan operaation kohteena oli militanttiryhmä, jolla on läheiset suhteet Iranin terroristiverkostoon ja joka oli kuljettanut aseita Iranista Irakiin.

Sadr Cityn asukkaat kertoivat taisteluiden jatkuneen yli kuusi tuntia. Operaatiossa käytettiin silminnäkijöiden mukaan myös helikoptereista ammuttuja ohjuksia. Amerikkalaisten mukaan aamun taisteluissa ei kuollut siviilejä.

Al-Muqdadijan kaupungissa 50 kilometriä Bagdadista pohjoiseen itsemurhapommittaja kylvi tuhoa poliisiaseman ulkopuolella. Tiedot kuolonuhrien määrästä vaihtelivat kuudesta pariinkymmeneen. Lisäksi ainakin 20 ihmistä loukkaantui. Itsemurhapommittaja räjäytti pomminsa jonossa poliisiaseman ulkopuolella.

USA syyttää mediaa vääristä tiedoista

Yhdysvaltojen armeija syyttää kansainvälisiä tiedotusvälineitä virheellisten Irakia koskevien tietojen levittämisestä.

Armeijan mukaan esimerkiksi kuluneella viikolla kerrottu uutinen Irakin poliisin löytämistä 20 mestatusta ruumiista ei pitänyt paikkaansa.

Ääriryhmät levittävät armeijan mukaan tahallaan huhuja väkivaltaisuuksista lietsoakseen todellista väkivaltaa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.