Mainos

Amerikkalaissotilailla outoa keuhkokuumetta

Irakissa pelätään uutta Persianlahden oireyhtymää. Irakin sodan syttymisen jälkeen jo sata amerikkalaissotilasta on sairastunut selittämättömään keuhkokuumeeseen. Kaksi heistä on menehtynyt. Sairauden syyksi epäillään amerikkalaisjoukkojen omien aseiden sivuvaikutuksia.

-

Yhdysvaltain puolustusministeriö on lähettänyt tutkimusryhmän Irakiin selvittämään amerikkalaissotilaisiin iskeneen keuhkokuumeen syitä. Tuntematon sairaus on tarttunut kevään aikana sataan maajoukkojen sotilaaseen.

Viisitoista potilasta on jouduttu kytkemään hengityskoneeseen. Kymmenen heistä on parantunut ja kolme on edelleen sairaalahoidossa. Kaksi sotilasta on menehtynyt tautiin.

Oireyhtymiä aiemmissakin sodissa

Sotien vanavedessä on ennenkin ilmestynyt tuntemattomia sairauksia. Vietnamin sodan veteraanien uskotaan altistuneen armeijan käyttämälle kasvimyrkylle. 90-luvulla amerikkalaissotilailla on esiintynyt muun muassa hermostovauroita, jotka selitettiin ns. Persianlahden oireyhtymällä. Syyksi arveltiin taistelukärkien köyhdytettyä uraania. Kosovossa nimi vaihtui Balkanin oireyhtymäksi.

Uutta epidemiaa ei ole vielä nimetty. Kaikkiaan kahdeksan asiantuntijaa tutkii sotilaita Irakissa ja Saksan Landstuhlissa jonne vakavasti sairastuneet on lähetetty sairaalahoitoon. Sars-keuhkokuume on onnistuttu rajaamaan pois, mutta mahdollisia syitä on silti kymmeniä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.