Mainos

Amerikkalaissotilaat lähtevät Filippiineiltä

Amerikkalaissotilaat ovat lähdössä Etelä-Filippiineiltä puoli vuotta kestäneen operaation jälkeen. Satakunta sotilasta jää kuitenkin saarelle vielä jatkossakin.

Amerikkalaisjoukot ovat lastaamassa varusteitaan ja lähdössä Etelä-Filippiineiltä puoli vuotta kestäneen operaation jälkeen, kertoi Filippiinien armeijan edustaja tänään.

Viitisensataa amerikkalaissotilasta on ollut Basilanin saarella Etelä-Filippiineillä helmikuusta lähtien.

Amerikkalaiset ovat toimineet neuvonantajina Filippiinien armeijan taistelussa Abu Sayyaf -sissejä vastaan, mutta amerikkalaissotilaat ovat osallistuneet myös erilaisiin rakennusprojekteihin Basilanissa.

-He aloittivat lastauksen tänään, ja sen loppuunsaattaminen vie luultavasti kolmisen päivää, kertoi filippiiniläisjoukkoja Basilanissa komentava eversti Alexander Aleo. Aiemmin on kerrottu, että amerikkalaiset sotilaat lähtevät Filippiineiltä heinäkuun lopussa. Satakunta amerikkalaissotilasta jää Aleon mukaan kuitenkin saarelle vielä jatkossakin.

Sekä Yhdysvallat että Filippiinit ovat julistaneet terrorismin vastaisen operaation Basilanissa menestykselliseksi. Maitten mukaan Abu Sayyaf on kärsinyt raskaita tappioita.

Kummankin maan mukaan Abu Sayyaf -sisseillä on yhteyksiä Osama bin Ladenin johtamaan al-Qaeda-terroriverkostoon.

Abu Sayyaf on syyllistynyt useiden ulkomaalaisten sieppauksiin. Myös kaksi suomalaista oli sissien vankeina yli neljä kuukautta vuonna 2000 ennen vapautumistaan pitkällisten neuvottelujen jälkeen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.