Mainos

Amerikkalaissenaattorin vessaskandaali johtanut erovaateisiin

Larry Craig myönsi tuomioistuimelle syyllisyytensä häiritsevään käytökseen. Hän kuitenkin kiisti tiukasti olleensa etsimässä homoseksuaalista seksikontaktia.

Republikaanipuoluetta edustava amerikkalaissenaattori Larry Craig voi joutua jättämään virkansa. Craigia syytetään senaattorille sopimattomasta käytöksestä.

Jupakka alkoi, kun 62-vuotias senaattori pidätettiin kesäkuussa Minneapoliksen kaupungin lentokentän miestenhuoneessa. Syynä oli se, että paikalla olleen siviilipukuisen poliisin mukaan senaattori oli viestittänyt selkeästi viereisiin koppeihin, että hän oli hakemassa homoseksuaalista kontaktia.

Craig halusi välttää julkisen oikeudenkäynnin ja myönsi hiljattain tuomioistuimelle syyllisyytensä häiritsevään käytökseen. Hän on kuitenkin kiistänyt tiukasti olleensa etsimässä seksikontaktia.

- En ole homoseksuaali, hän julisti medialle.

Craig on ollut tunnettu kongressissa homovastaisuudestaan. Hän on vastustanut muun muassa lakiesityksiä, joissa homoseksuaaleihin kohdistuvat rikokset olisi luokiteltu rotusortoon verrattaviksi viharikoksiksi.

"Hänen pitäisi erota"

Senaattorin eroa vaativat virkaveljet ovat todenneet, etteivät he tuomitse homoseksiä, mutta että Craig on käyttäytynyt senaattorille sopimattomalla tavalla ja rikkonut lakia.

- Kongressin jäsenelle on sopimatonta olla julkisessa vessassa etsimässä seksiä, totesi senaattori Kit Bond.

Valkoinen talo pesi kätensä jupakasta, ja julkisuuteen annetun lausunnon mukaan presidentti George W. Bush on pettynyt Craigin käytökseen. Republikaanisenaattorit ovat olleet suorasanaisempia.

- Hänen pitäisi erota, vaati senaattori Norm Coleman. Eroa ovat vaatineet myös senaattori John McCain ja monet edustajainhuoneen jäsenet.

Craig on jo jättänyt luottamustehtävänsä eri valiokunnissa. Hän on uudelleenvalinnan edessä ensi vuoden kongressivaaleissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.