Mainos

Amerikkalaisraportti: Silikonirinnoista ei vakavia terveyshaittoja

Silikonirinnat eivät aiheuta hengenvaarallisia terveysriskejä, mutta kylläkin haittoja terveydelle.

Silikonisiirrännäisten haittoja tutkinut liittovaltion komitea on päätynyt siihen, että rintoihin asennetut silikonipussit eivät aiheuta esimerkiksi syöpää, reumaa tai yleistä vastustuskyvyn heikentymistä, kuten on väitetty.

Silikoni ei ole myöskään myrkyllistä. Silikonirintojen on väitetty aiheuttavan myös kokonaan uusia, selvittämättömiä tauteja, mutta tutkijoiden mukaan tämäkään ei pidä paikkaansa.
Sen sijaan amerikkalaisraportissa todetaan, että rintasilikonit saattavat aiheuttaa terveyshaittoja ja että leikkausta haluaville olisi pitänyt selittää entistä tarkemmin operaation riskit.

Silikonipussi saattaa hajota, siirrännäiseen saattaa kehittyä vakava tulehdus tai ympäröivässä kudoksessa voi tapahtua muutoksia, kuten kudoksen kutistumista. Seurauksena on kipua ja epämukavuutta ja yleensä silikonipussit on täytynyt lopuksi poistaa.

Miljoonia valituksia Yhdysvalloissa

Pelkästään Yhdysvalloissa ja Kanadassa on tehty silikonisiirrännäisiä rintoihin yli kahdelle miljoonalle naiselle ja tuhannet ovat valittaneet erilaisista terveysongelmista, jotka heidän mukaansa johtuvat silikonista. Silikonirinnat kiellettiin Yhdysvalloissa vuonna 1992, ja rintaa suurentavissa kosmeettisissa leikkauksissa pitää käyttää nyt muita liuoksia.

Suurin silikonipussien valmistaja Dow Corning -yhtiö on suostunut maksamaan 3,2 miljardia dollaria 176 000 naiselle silikonin aiheuttamista haitoista. Nyt yhtiö hakee konkurssia.
Korvauksia hakeneiden naisten tukiryhmät eivät kuitenkaan usko 13-jäsenisen asiantuntijaryhmän raporttia. Ryhmien mukaan tutkijat eivät ole saaneet kaikkea asiaan liittyvää tietoa ja edelleen on selvittämättä, miksi silikonirinnat hankkineista naisista niin moni kärsii edelleen erilaisista selittämättömistä terveysongelmista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.