Mainos

Amerikkalaispanttivanki paikannettu

Filippiinien armeija sanoo paikantaneensa Jolon saarella sissien hallussa olevan amerikkalaisen panttivangin sijainnin. Armeija uskoo, että Jeffrey Schilling saadaan vapaaksi hyvin pian.

Schilling kehotti myöhään eilen filippiiniläiselle radioasemalle lähetyssä viestissä, että armeija lopettaisi hyökkäykset sissien asemiin

Jeffrey Schilling

Shillingin mukaan sotilastoimet uhkaavat panttivankien ja alueen siviilien turvallisuutta. Schillingin viesti kuultiin paikallisen radioaseman kautta eilisiltana. Puhelu oli ensimmäinen elonmerkki hänestä sen jälkeen, kun hallituksen sotilastoimet sieppareita vastaan alkoivat viime viikonvaihteessa.

-Olen elossa ja hyvässä kunnossa. Filippiinien hallitus tuntuu uskovan, että uhraamalla henkeni he voivat lyödä Abu Sayyafin, Schilling sanoi radiolle. -Vetoan neuvottelijoihin, jotta he ottaisivat yhteyttä Yhdysvaltain hallitukseen, lopettaisivat sotilastoimet ja jatkaisivat rauhanomaisia neuvotteluja, hän lisäsi.

Kalifornialainen 24-vuotias Schilling joutui sieppareiden vangiksi elokuun lopussa. Hänen lisäkseen Jolon saarella on vielä kolme malesialaista sekä 13 filippiiniläistä panttivankia.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.