Mainos

Amerikkalaislehti ylistää suomalaista mökkielämää

Yhdysvaltalaisessa aikakauslehti Atlanticissa on mielenkiintoinen artikkeli Suomesta ja suomalaisten rakastamasta mökkielämästä. Artikkelin kirjoittaja Trevor Corson on selvästikin vieraillut Suomessa ja kuvitellut mökkielämän olevan aivan toista kuin mitä se on todellisuudessa. Hän kuitenkin päätyy ylistämään suomalaisen mökkielämän ihanuutta.

Toimittaja Corson nimittäin luuli mökkielämän tarkoittavan jokailtaisia cocktail-kutsuja ja illallisia naapureiden kanssa, siis hyvin sosiaalista elämää. Mökkielämä olikin jotakin aivan muuta. Suomalaiset haluavat erakoitua kesälomillaan, eivätkä halua tavata ihmisiä. Myös alkeellisuus on suomalaisille mökeille ominaista. Monille mökeille esimerkiksi viedään vesi kanisterissa, eikä juoksevaa vettä ole tarjolla, kertoilee toimittaja.

Artikkelissaan Trevor Corson vierailee mökillä. Ilta kuluu normaaleissa suomalaisissa mökkirituaaleissa; mökille mennään soutuveneellä, siellä saunotaan ja uidaan ja lopuksi syödään hyvin. Kuvailun jälkeen Corson on sitä mieltä, ettei ole kymmeneen vuoteen rentoutunut niin täydellisesti kuin suomalaisella alkeellisella kesämökillä. Tuntemus oli loistava!

Hän kertoo artikkelissaan mökkielämän myös muuttuneen viime vuosina Suomessa. Suomessakin ihmiset ostavat nykyään yhä modernimpia mökkejä, lähes kakkosasuntoja. Toimittaja kertoi vierailleensa myös hulppealla suomalaishuvilalla.

Lopuksi Corson miettii artikkelissaan mökkielämisen eroja näillä kahdella niin erilaisella mökillä ja tulee siihen tulokseen, että molemmissa suomalaiset elävät hyvin rauhallista, hiljaista ja yksinäistä - mutta onnellista elämää kesäisin.

Ja loppujen lopuksi juuri se hiljaisuus ja yksinäisyys onkin se suomalaisen kesämökkielämän hienoin elämys, hän ihastelee ja päättää artikkelinsa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.