Mainos

Amerikkalaislapset näkevät tv:stä yhä enemmän seksiä ja väkivaltaa

Tutkimuksen mukaan väkivalta on lisääntynyt tv-ohjelmistossa yli 50 prosentilla vuodesta 2001. Ohjelmistossa on jotain lapsille sopimatonta kerran kolmessa ja puolessa minuutissa niin kutsutun perhetunnin aikana.

Tuoreessa tutkimuksessa syytetään amerikkalaisia televisioyhtiöitä yhä törkyisemmän ohjelman lähettämisestä lasten parhaaseen katseluaikaan.

Parents Television Council -järjestön uusimmassa tutkimuksessa todetaan, että niin sanotun perhetunnin aikaan tulevat ohjelmat ovat nykyään täynnä seksiä, väkivaltaa ja rumaa kieltä.

Järjestön laskelmien mukaan tuon tunnin aikana ohjelmissa oli jotain lapsille sopimatonta kerran kolmessa ja puolessa minuutissa. Vuosina 2006-2007 tuohon aikaan esitetystä 298 ohjelmasta noin 90 prosentissa oli epäilyttävää sisältöä.

Väkivalta kasvaa vauhdilla

Järjestön mukaan esimerkiksi väkivalta ohjelmistossa oli lisääntynyt yli 50 prosentilla, seksipitoisten kohtausten osuus oli noussut yli 20 prosentilla vuodesta 2001.

- Viimeisten kuuden vuoden aikana perhetunti on tullut yhä vihamielisemmäksi perheitä kohtaan, valitti järjestö lausunnossaan.

Niin sanotuksi perhetunniksi määritellään lasten suosima katseluaika viikonpäivinä iltakahdeksan ja yhdeksän välillä, sunnuntaisin se on iltaseitsemästä yhdeksään. Järjestön mielestä kamalinta ohjelmaa lasten kannalta lähettää Fox-kanava.

Televisioyhtiöitä edustava TV Watch -järjestö ei pidä kritiikkiä oikeudenmukaisena ja se väittää tutkimusta "värittyneeksi". Sen mukaan vastuu on vanhemmilla.

- Vanhempien pitää päättää, mikä on heidän lapsilleen sopivaa ohjelmaa, sanoi TV Watchin johtaja Jim Dyke.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.