Mainos

Amerikkalaislähde: Al-Qaidan komentajia ei kuollut ilmaiskuissa

Paikallisten lähteiden mukaan Etelä-Somaliaan tehdyissä ilmaiskuissa on kuollut satakunta siviiliä.

Yhdysvaltain ilmaisku Etelä-Somaliaan surmasi kymmenkunta al-Qaida-järjestön terroristiepäiltyä, mutta ei yhtäkään amerikkalaisten erityisesti etsimistä al-Qaida-komentajista, kertoo amerikkalaisviranomainen.

Aikaisemmin oli arvioitu, että yksi kolmesta etsitystä - Fazul Abdullah Mohammed, Abu Talha al-Sudani tai Saleh Ali Saleh Nabhan - olisi saanut surmansa iskussa.

Yhdysvallat teki ilmaiskun Etelä-Somaliaan maanantaina. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan hyökkäys kohdistui al-Qaida-verkoston soluun, jota Yhdysvallat syyttää osallisuudesta vuoden 1998 pommi-iskuihin sen lähetystöihin Keniassa ja Tansaniassa.

Klaaninvanhimmat: Sata siviiliä kuollut iskuissa

Yhdysvaltain ja Etiopian tekemisissä ilmaiskuissa Etelä-Somaliaan on kuollut satakunta siviiliä, kertovat somalialaisten klaanien vanhimmat. Myös paikalliset asukkaat kertovat uhrien määrän nousseen sataan.

Tietoa uhreista ei ole kuitenkaan voitu vahvistaa muista lähteistä. Varmaa ei ole myöskään, puhuvatko lähteet samasta alueesta Etelä-Somaliassa, jonne islamistitaistelijoiden on kerrottu paenneen etiopialaissotilaiden tukemia Somalian hallituksen joukkoja.

Sheikki Abdullahi Ali Malabon Afmadowin alueelta kertoo, että siviiliuhreja on laskettu olevan yli sata. Loukkaantuneita siviilejä on myös paljon, mutta heidän määrästään ei vielä ollut tarkkaa tietoa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.