Mainos

Amerikkalaislääkäri: Jeltsinillä sisäisiä verenvuotoja

Presidentti Boris Jeltsinillä on ollut vakavia sisäisiä verenvuotoja ja hän kärsii myös kilpirauhasen vajaatoiminnasta, kertoi amerikkalainen sydäntautilääkäri Michael DeBakey. Nämä vaivat johtivat myös päätökseen lykätä Jeltsinin ohitusleikkausta useita viikkoja, DeBakey sanoi televisioyhtiö CNN:n haastattelussa.

DeBakey on Moskovassa avustaakseen venäläislääkäreitä, joiden on määrä tehdä presidentille ohitusleikkaus 6-10 viikon kuluttua. Hän teki Jeltsinille perusteellisen lääkärintarkastuksen eilen.
-Hän ei näyttänyt yhtään sairaalta. Hänen tilansa on ilmeisesti kohentunut, sanokaamme nyt viime kuukausien aikana, DeBakey sanoi.
-Hänellä on kuitenkin vakavia sisäisiä verenvuotoja, jotka johtuvat todennäköisesti stressin aiheuttamasta vatsahaavasta. Hän on kärsinyt pahasta anemiasta, eivätkä lääkärit ole olleet täysin selvillä sen aiheuttajasta.

Amerikkalaislääkärin mukaan Jeltsinin maksa ja munuaiset toimivat normaalisti, mutta kilpirauhasen toiminnassa on pientä vajausta. Siinä oli yksi lisäsyy leikkauksen lykkäämiseen, DeBakey sanoi.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.