Mainos

Amerikkalaiskenraali: Hollannin homosotilaat voimattomia Bosniassa

Amerikkalaisen kenraalin ja entisen Nato-komentajan kommentit homoseksuaalisten sotilaiden vaikutuksesta armeijan toimintakykyyn ovat nostattaneet melkoisen myrskyn.

Eläkkeellä olevan kenraali John Sheehanin mielestä homoseksuaalien mukanaolo Hollannin armeijassa johti siihen etteivät sen rauhanturvaajat kyenneet estämään Srebrenican verilöylyä 90-luvulla.

Sheehanin kohukommentit liittyvät Yhdysvalloissa meneillään olevaan keskusteluun homoseksuaalien avoimen armeijapalvelun sallimisesta.

Sheehanin mukaan Hollannin armeijan johto on myöntänyt hänelle, että homoseksuaalit olivat yksi syy joukkojen tehottomuuteen, jonka vuoksi siksi ne eivät pystyneet YK-joukoissa ollessaan pistämään kampoihin serbeille.

- Kyllä, heidän mukaansa se oli osa ongelmaa. Pataljoona oli alimiehitetty, huonosti johdettu ja serbit tulivat kaupunkiin, kahlitsivat sotilaat käsiraudoin puhelinpylväisiin, marssivat muslimien luo ja teloittivat heidät, Sheehan totesi

Sheehanin omintakeinen historian oppitunti on saanut jo Hollannin johdon ärähtämään ärtyneesti.

- Mielestäni nämä häpeälliset ja höperöt kommentit eivät sovi sotilaan arvolle, Hollannin puolustusministeri Eimert van Middelkoop arvosteli.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Seitsemän uutiset 19.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.