Mainos

Amerikkalaiskaupunki riemuitsee: Tervetuloa Guantanamon vangit

Yhdysvaltalaisen pikkukaupungin asukkaat toivottavat Guantanamon leirin vangit tervetulleiksi.

Valkoinen talo ilmoitti eilen aikeistaan siirtää kymmeniä Guantanamon vankeja Illinois'n osavaltion Thomson Correctional Center -vankilaan. Kyseinen vankila on ollut liki tyhjillään kahdeksan vuoden ajan rahapulan vuoksi.

Thomsonin pikkukaupungin asukkaat eivät ole hätkähtäneet tulevia naapureitaan, vaan sanovat sen olevan "mahtava, mahtava asia".

- Tämä on upein asia, mitä meille olisi voinut tapahtua, Thomsonin kauppakamarin johtaja Julie Hansen iloitsi. - Olen todella iloinen ja toivon, että mikään ei estä tämän toteutumista.

Riemun taustalla on mahdolliset työpaikat, joita vankilan täyttyminen voisi tuoda tullessaan maalaiskaupunkiin. Hansenin mukaan asukkaat ovatkin innoissaan siitä mahdollisuudesta, että uusia perheitä muuttaisi alueelle ja vankila työllistäisi paikkakuntalaisia.

Tällä hetkellä Thomsonin kaupungissa on noin 550 asukasta.

- Minulla on visio, että tämä voi olla mahtava, mahtava asia Carrollin piirikunnalle, hehkutti Hansen.

Paikallislehden toimittaja Bill Gengenbach on samoilla linjoilla.

- Työpaikkoja on tarjolla kovin vähän. Ihmiset hakevat juuri vankilan tuomia taloudellisia vaikutuksia. Tietysti ilmassa on hieman huolta terrorismin pelosta, mutta en usko ihmisten olevan oikeasti peloissaan siitä.

Guantanamon epäiltyjen lisäksi vankilaan sijoitettaisiin myös liittovaltion vankeja. Vankilaa ympäröi nyt kaksi aitaa, joista ulompi on nelimetrinen ja sisempi kolmimetrinen. Lisäksi sisempi aita on sähköistetty.

Thomsonin vankilassa on kaikkiaan 1600 selliä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.