Mainos

Amerikkalaisjoukot vetäytymässä Fallujasta

Yhdysvaltain merijalkaväen joukot ovat aloittaneet vetäytymisen Fallujan kaupungista. Saddamin entinen kenraali on alkanut muodostaa kaupunkiin irakilaisia turvallisuusjoukkoja.

Amerikkalaisjoukot aloittivat varhain aamulla vetäytymisen Fallujan sunnikaupungista Kaakkois-Irakissa, kertovat silminnäkijät.

Merijalkaväen sotilaat poistuivat tehtaista ja muista tukikohtina pitämistään rakennuksista aamupäivällä.

Kaupungin valvonta on määrä luovuttaa irakilaisille suojelujoukoille, joita johtaa Saddam Husseinin armeijan entinen kenraali Jasim Mohamed Saleh.

Amerikkalaiset ovat piirittäneet kaupunkia viikkojen ajan, ja vastarintapesäkkeiden kanssa käydyissä yhteenotoissa on kuollut satoja ihmisiä. Amerikkalaisjoukot saapuivat Fallujaan sen jälkeen kun neljä amerikkalaissiviiliä oli surmattu kaupungissa ja kahden ruumista oli häpäisty.

Yhdysvaltain armeijan arvion mukaan piiritetyssä kaupungissa on noin 1 500 taistelijaa, joiden joukossa on Saddamin kannattajia ja ulkomaisia islamisteja.

Saleh kertoi, että hän on parhaillaan kokoamassa sotilasosastoa vakauttamaan Fallujaa sen jälkeen kun Yhdysvaltain merijalkaväki on vetäytynyt kaupungista. Salehin mukaan hänen muodostamansa joukon tarkoituksena on auttaa Irakin turvallisuusjoukkoja palauttamaan rauha ja järjestys Fallujaan.

- Olemme aloittaneet uuden sotilasjoukon muodostamisen, jonka tarkoituksena on auttaa Irakin turvallisuusjoukkoja ja Irakin poliisia turvallisuuden ja vakauden palauttamisessa Fallujaan ilman Yhdysvaltain armeijaa, jota Fallujan asukkaat eivät halua, Saleh sanaili.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.