Mainos

Amerikkalaisjoukot jäävät Bosniaan

Yhdysvallat ei vedä joukkojaan Bosniasta ensi vuoden puolivälissä, jolloin kansainvälisten Sfor-joukkojen toimikausi päättyy.

Yhdysvaltain hallituslähteistä kerrottiin tänään, että presidentti Bill Clinton ilmoittaa asiasta virallisesti huomenna. Nato-johtoiset Sfor-joukot on määrä vetää Bosniasta kesäkuun loppuun mennessä. Amerikkalaisia on 31 000 miehen vahvuisissa joukoissa noin 8 000.

Naton ulkoministerit pääsivät eilisessä kokouksessaan yhteisymmärrykseen siitä, että joukot jäävät Bosniaan jossain muodossa. Joukoista pyritään tekemään nykyistä helpommin liikuteltavia, ja todennäköisesti niiden määrää supistetaan jonkin verran.

Naton sotilaskomentajat ovat varoittaneet, että Bosnia saattaa ajautua uudestaan sotaan, jos vuosi sitten maahan sijoitetut Sfor-joukot vedetään pois. Tuleva YK:n pääsihteerin Bosnia-erityislähettiläs Elisabeth Rehn sanoi eilen, että Yhdysvaltain olisi hänen mielestään ehdottomasti pidettävä joukkoja Bosniassa myös kesäkuun jälkeen.

Presidentti Clinton vierailee Bosniassa olevien amerikkalaissotilaiden luona viikonvaihteessa. Hänen on määrä tavata maanantaina Bosnian serbipresidentti Biljana Plavcic Sarajevossa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.