Mainos

Amerikkalaisia koulutetaan tunnistamaan liittolaiset

Brittilehti Timesin mukaan Irakissa oleville amerikkalaisjoukoille on alettu antaa erikoiskoulutusta vihollisten erottamiseksi liittolaisjoukoista.

Irakissa olevat amerikkalaisjoukot ovat niin liipaisinherkkiä, että niille on alettu antaa erikoiskoulutusta vihollisten erottamiseksi liittolaisjoukoista, kirjoittaa brittilehti Times verkkosivuillaan.

Kuluneen vuoden aikana pelkästään Etelä-Irakissa on sattunut 32 tapausta, joissa tulituksen kohteeksi ovat joutuneet liittolaiset. Brittien valvomalla alueella sattuneet välikohtaukset eivät vaatineet kuolonuhreja, mutta kymmenen sotilasta haavoittui. Useimmissa tapauksista ampujina olivat amerikkalaiset.

Uudesta koulutuksesta kerrottiin, kun Yhdysvallat ja Italia mainitsivat tekevänsä selvityksen viimeviikkoisesta tapahtumasta, jossa amerikkalaisjoukot ampuivat kuoliaaksi italialaisen agentin Nicola Caliparin. Calipari oli saattamassa Bagdadin lentokentälle kuukauden siepattuna ollutta italialaistoimittajaa. Vähemmälle huomiolle jäi samana päivänä sattunut 30-vuotiaan bulgarialaissotilaan kuolema, josta syytettiin niin ikään amerikkalaisia.

Lippuja lainassa

Basrassa päämajaansa pitävät britit ovat lainanneet amerikkalaisille annettavaan koulutukseen sotilaitaan, ajoneuvojaan ja Britannian lippuja, jotta amerikkalaiset oppisivat erottamaan heidät irakilaiskapinallisista, kirjoittaa Times.

Brittisotilaita on myös varoitettu pysymään kaukana amerikkalaissaattueista mahdollisen tulituksen varalta. Amerikkalaisiin törmätessään heitä on kehotettu hidastamaan tuntuvasti vauhtia, heiluttamaan lippuaan ja huutamaan, että he ovat brittejä, liittolaisia.

Ongelmana on, että useimmat välikohtaukset sattuvat pimeässä, sanoi eräs sotilaslähde Times-lehdelle. Eräs brittiupseeri täsmensi vielä sotilaille annettuja neuvoja. Jos (amerikkalaiset) ampuvat, meidän on käsketty lyömään jarrut pohjaan ja kaahaamaan päinvastaiseen suuntaan, hän kertoi lehdelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.