Mainos

Amerikkalaisguru varoittaa yrityksiä liiasta tyytyväisyydestä

Liiallinen tyytyväisyys on yritysten suurimpia vihollisia. Etenkin organisaatiomuutosten yhteydessä vaikeat kysymykset ovat yleensä oikeita kysymyksiä. Tätä mieltä on Suomessa vieraileva Harvard Business Schoolin professori John P. Kotter, eräs maailman tunnetuimmista muutosjohtamisen asiantuntijoista.

-Muutosjohtamisen kannalta on tärkeää nostaa heti alussa esiin hankalia ja kiusallisia asioita. Näin kaikki ymmärtävät, että nyt on tosi kyseessä. Tämän jälkeen päästään eteenpäin, Kotter toteaa.

Kotter saapui Suomeen Alko-yhtiöiden kutsumana. Pääjohtaja Ilkka Suomisen mukaan johtamisjärjestelmäänsä muuttavassa Alkossa on tutkittu ahkerasti Kotterin oppeja.

Kotter korostaa, että nykyään yritykset joutuvat vastaamaan samanlaisiin haasteisiin riippumatta siitä, missä päin maailmaa ne toimivat. Nämä haasteet liittyvät talouden globalisaatioon ja teknologisiin murroksiin. Yritykset eivät voi enää hoitaa bisneksiään samalla tavalla kuin kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten, Kotter muistuttaa. Ulkoisesta toimintaympäristöstä nouseviin paineisiin vastaaminen edellyttää menestyksellisesti toteutettuja sisäisiä organisaatiomuutoksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.