Mainos

Amerikkalaiset valmiita äänestämään naista tai mustaa

Kaksi kolmasosaa Newsweek-lehden tekemään kyselyyn vastanneista amerikkalaisista sanoi, että voisi äänestää demokraattisenaattori Barack Obamaa. Hillary Clintonia voisi äänestää reilut 60 prosenttia.

Suurin osa yhdysvaltalaisista on valmis äänestämään naista tai afroamerikkalaista maan seuraavaksi presidentiksi. Peräti 92 prosenttia Newsweek-lehden teettämään kyselyyn vastanneista oli halukas äänestämään mustaa ja 86 prosenttia naisehdokasta.

Hieman harvempi uskoi, että Yhdysvallat on valmis hyväksymään presidentikseen naisen tai mustan. Mustan presidentin mahdollisuuksiin luotti 59 ja naispresidentin 58 prosenttia vastaajista.

Kaksi kolmasosaa sanoi, että he saattavat äänestää senaattori Barack Obamaa. Hillary Clintonista samaa sanoi 62 prosenttia. Molemmat ovat demokraatteja. Republikaanien ehdokaskilpailussa ei ole mukana mustaa eikä naista.

Mahdollista latinalaisamerikkalaista ehdokasta olisi valmis äänestämään 81 prosenttia, mutta latinotaustaisen presidentin mahdollisuuksiin USA:n presidenttinä uskoi vain reilu kolmannes. Uutinen on huono demokraattien ehdokaskilpailussa mukana olevalle latinalaisamerikkalaiselle Bill Richardsonille.

Yksi yhtä vastaan -kilpailussa kysely näytti Clintonille 56 prosentin kannatusta Obaman 33:a vastaan.

Kyselyn Newsweekille teki Princetonin instituutti. Sitä varten haastateltiin 1002:ta yli 18-vuotiasta yhdysvaltalaista heinäkuun alussa.

Yhdysvaltojen presidentinvaalit pidetään ensi vuoden marraskuussa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.