Mainos

Amerikkalaiset pidättivät al-Sadrin avustajan

Amerikkalaiset eivät antaneet pidätetyn nimeä julkisuuteen. Yhdysvallat pitää al-Sadrin johtamaa Mahdi-armeijaa suurimpana yksittäisenä uhkana Irakin turvallisuudelle.

Yhdysvaltain ja Irakin joukot ovat pidättäneet shiiataistelijoiden johtajan Muqtada al-Sadrin avustajan. Pidätetyn nimeä ei annettu julkisuuteen, mutta amerikkalaislähteet kuvaisivat häntä kuolemanpartion johtajaksi, joka oli etsintäkuulutettu epäiltynä kidutuksista ja murhista.

Sadrin avustajien mukaan pidätetty on Abdul-Hadi al-Darraji, joka on vastannut muun muassa liikkeen tiedottamisesta. Irakilaislähteiden mukaan hänet pidätettiin Sadrin kaupunginosassa Bagdadissa puolenyön tietämissä.

Yhdysvallat on sanonut pitävänsä al-Sadrin johtamaa Mahdi-armeijaa suurimpana yksittäisenä uhkana Irakin turvallisuudelle.

Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates saapui aamulla Irakiin tapamaan amerikkalais- ja brittijoukkojen komentajia. Gatesia oli Basrassa jo lentokentällä vastassa Yhdysvaltain joukkojen komentaja kenraali George Casey.

Vierailu on Gatesin toinen Irakiin sen jälkeen kun hänestä joulukuussa tuli Yhdysvaltain puolustusministeri.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.