Mainos

Amerikkalaiset pidättäneet 7000 talebania

Britannian merijalkaväen sotilaat ovat tänään aloittaneet kansainvälisen rauhanturvahankkeen Kabulissa Afganistanissa. Heidän ensimmäinen tehtävänsä on vartioida uuden hallituksen virkaanastujaisiin osallistuvia henkilöitä.

Kabulin liepeille Bagramin lentotukikohtaan saapui eilen yhteensä 53 brittisotilasta, joista kolmisenkymmentä siirtyi perjantai-iltana Kabulin kaupunkiin. Kaikkiaan rauhanturvajoukon koko on noin 3 000 sotilasta. Sen tehtävänä on turvata väliaikaishallitusta, joka astuu virkaansa lauantaina.

Tuhansia pidätetty

Afganistanissa taistelevat amerikkalaisjoukot ovat pidättäneet noin 7 000 afganistanilaista ja ulkomaista Taleban- ja al-Qaida-taistelijaa. Pidätyksistä kertoi amerikkalaisten edustaja Kenton Keith tänään. Hänen mukaansa vankien lukumäärä muuttuu tunti tunnilta. Vangeista on Keithin mukaan myös vaikea sanoa, kuka kuuluu Talebaniin ja kuka al-Qaidaan.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n asiamiehiä on saapunut Kandahariin kuulustelemaan vankeja. Amerikkalaisten tarkoituksena on tutkia, ketkä vangeista ovat vain Taleban-hallinnon kannattajia ja vasta viime aikoina mukaan tulleita, ketkä puolestaan järjestön johtohenkilöitä tai muuten vakaviin rikoksiin syyllistyneitä. Keithillä ei ollut perjantaina tietoa siitä, oliko pidätetyiltä saatu tietoja Osama bin Ladenin tai mullah Mohammad Omarin olinpaikasta.

Bush: Bin Laden löytyy

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on tänään sanonut, ettei hänellä ole tietoa bin Ladenin olinpaikasta, mutta vakuutti, että terrorismista syytetty saudimiljonääri lopulta löytyy.

Puolustusministeri Donald Rumsfeld puolestaan kertoi, että Tora Boran alueelle lähetetään lisää amerikkalaisia ja brittisotilaita etsimään bin Ladenille uskollisia al-Qaidan jäseniä.

Ministeriö aikoo myös ottavaa Afganistanissa käyttöön uuden pommityypin, joka on tarkoitettu nimenomaan luolastokohteita vastaan. Pommin räjähdys imee ilman pois tunneliverkostoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.