Mainos

Amerikkalaiset luopuvat lemmikeistään talousahdingossa

Taloustaantuma vaikuttaa jo koti- ja lemmikkieläinten luovutuksiin ja adoptioihin Yhdysvalloissa.

Lemmikkien lisääntyneet luovutukset eläinsuojiin johtuvat asuntokriisistä. Ihmisten menettäessä kotinsa myös lemmikit saavat lähteä, sillä suurkaupungeista on vaikea löytää lemmikkiystävällistä vuokra-asuntoa.

Myös yleinen talousahdinko ajaa ihmisiä luopumaan lemmikeistään. Tosin apua olisi myös tarjolla, sillä esimerkiksi Los Angelesissa voi anoa lemmikille ruokaa ja ilmaisia eläinlääkäripalveluja.

Los Angelesissa on tavoitteena, ettei yhtäkään kissaa tai koiraa lopetettaisi terveenä tilanpuutteen takia. Viime vuonna tähän ei kuitenkaan päästy. Vuosikymmenen laskussa olleet lemmikkien eutanasialuvut kohosivat kolmellakymmenellä prosentilla ja lähes 20 000 lemmikkiä jouduttiin lopettamaan.

Eläinadoptiot lisääntyneet

Toisaalta samaan aikaan eläinten adoptiot ovat kasvussa. Tilastojen mukaan Los Angelesissa adoptoitiin viime vuonna yli 26 000 kissaa ja koiraa, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Lisääntyneiden adoptioiden on arvioitu johtuvan siitä, että ihmiset kaipaavat synkässä taloustilanteessa jotain syvällisempää kuin jonkun uuden tavaran.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.