Mainos

Amerikkalaiset kypsiä maansa taloustilanteeseen: "Pahin on vielä tulossa"

Jopa 73 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että maa on väärillä raiteilla taloutensa kanssa. Uutistoimisto Reutersin ja Ipsosin kyselyn mukaan jopa 47 prosenttia kansalaisista pelkää, että talouskriisissä on vielä pahin tulossa.

Reilu puolet, 53 prosenttia, pitää viime viikolla sovittua velkakaton korotusta negatiivisena asiana, kun taas 38 prosenttia on sen kannalla. Kaksi viidestä on sitä mieltä, että konservatiivien Tea Party-liike, joka on äärikonservatiivinen, mutta läheisissä väleissä useiden republikaanien lainsäätäjien kanssa, epäonnistui velkakattoneuvotteluissa.

Silti kysely osoittaa, että velkaväännöstä kärsi enemmän republikaanien kannatus. Jopa puolet kritisoi heidän toimintaansa.

Presidentti Barack Obaman kannatus tippui saman mittauksen mukaan 45 prosenttiin. Kuukausi sitten kannatuslukema oli 49 prosenttia.

Yhdysvaltalaisten luottamus oman maansa tulevaisuuteen ei ole koskaan aiemmin kyselyn historiassa ollut yhtä alhaalla. Reuters ja Ipsos ovat tehneet mittausta vuodesta 2009.

Kysely toteutettiin viime torstain ja maanantain välisenä aikana ja siihen haastateltiin 1 055 henkilöä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.