Mainos

Amerikkalaiset ja britit pommittivat Irakia

Amerikkalaisten ja brittien ilmavoimat iskivät Etelä-Irakissa sijaitseviin kohteisiin estääkseen Irakin ilmapuolustuksen vahvistamisen alueella.

Kymmenet amerikkalaiset ja brittikoneet iskivät eilen kolmeen kohteeseen Etelä-Irakissa. Iskujen tarkoituksena oli Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan pommittaa Irakin kehittynyttä ilmatorjuntaverkostoa.

Irakin mukaan iskussa kuoli yksi ihminen ja kymmenisen muuta haavoittui.

- Noin 50 liittoutuneiden lentokonetta, joista 20 oli hyökkäyskoneita, iski kolmeen kohteeseen. Kaikki koneet palasivat vahingoittumattomina tukikohtiin, sanoi Pentagonin tiedottaja Bryan Whitman uutistoimisto Reutersille.

Koneet iskivät ilmavalvontakeskukseen, ilmatorjuntaohjustukikohtaan ja tutka-asemalle. Kaikki kohteet sijaitsevat Pentagonin mukaan Irakin eteläisellä lentokieltoalueella. Iskussa oli mukana Reutersin saamien tietojen mukaan sekä amerikkalaisia että brittikoneita. Hyökkäys tapahtui perjantaina puolenpäivän aikaan.

Pommitus on Pentagonin mukaan seurausta Irakin armeijan pyrkimyksistä ampua alas amerikkalaisia ja brittikoneita, jotka ovat valvoneet Pohjois- ja Etelä-Irakin lentokieltoalueita vuoden 1991 Persianlahden sodasta lähtien. Yhtään länsimaiden konetta ei kuitenkaan ole ammuttu alas.

Yhdysvaltain puolustusministerin Donald Rumsfeldin mukaan Irak on parantanut ilmapuolustustaan sekä laadullisesti että määrällisesti. Isku oli massiivisin sitten helmikuun.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.