Mainos

Amerikkalaiset edelleen tukevasti sotilastoimien kannalla

Amerikkalaiset kannattavat sotilastoimia terroristijahdissa. Myös presidentti Bushin toimet hyväksytään.

WTC43

Ylivoimainen enemmistö amerikkalaisista kannattaa edelleen sotilastoimia niitä henkilöitä tai ryhmiä vastaan, jotka olivat vastuussa runsaat kaksi viikkoa sitten tehdyistä terrori-iskuista.

Asia selviää Washington Post -lehden tänään julkaisemasta mielipidekyselystä.

Liki 90 prosenttia vastanneista kannatti sotilastoimia World Trade Centerin ja Pentagonin terrori-iskuihin syyllistyneitä vastaan. Sotilastoimia kannattaneista 54 prosenttia tuki laajamittaiseen sotaan ryhtymistä terroristiryhmiä tai niitä tukevia valtioita vastaan.

Saudimiljardööri Osama bin Ladenin vangitsemista tai tappamista kannatti 87 prosenttia vastanneista ja 61 prosenttia oli sitä mieltä, että Yhdysvaltojen on syrjäytettävä Afganistania hallitseva Taleban-liike.

39 prosenttia halusi Yhdysvaltain syöksevän vallasta Irakin presidentin Saddam Husseinin, vaikka häntä ei voitaisi suoraan kytkeä iskuihin.

Presidentti George W. Bushin suosio jatkuu vahvana. Yhdeksän kymmenestä vastanneesta oli sitä mieltä, että presidentti on onnistunut toimissaan hyvin.

Vastaajat tukivat myös laajasti erilaisten lisävaltuuksien myöntämistä poliisille mahdollisten terrorismiepäilyjen tutkimiseksi.

Amerikkalaiset olivat myös huolestuneita tulevaisuudestaan. Vastanneista 79 prosenttia oli huolissaan mahdollisista uusista terrori-iskuista Yhdysvaltoihin.

Tutkimuksen teki TNS Intersearch 25.-27. syyskuuta. Sitä varten haastateltiin puhelimitse runsaat 1200 amerikkalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.